Melica_9836.jpg

Su-mallistossa rento minimalismi yhdistyy harkittuihin yksityiskohtiin ja huolelliseen viimeistelyyn

Su-mallisto on eettinen ja ekologinen, rennon minimalistinen ja suoralinjainen mallisto naisille, miehille ja kotiin. Mallisto suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa käsityönä. Materiaalit ovat 100% sertifioituja luonnonmateriaaleja, niiden valmistus ei riistä luontoa eikä ihmisiä.

Mallistossa rento minimalismi yhdistyy harkittuihin yksityiskohtiin ja huolelliseen viimeistelyyn. Tunnistettavaa mallistolle on väljä kaavoitus, suuret taskut sekä pudotetut hihat. Koot ovat xs-xl mallista riippuen ja osa vaatteista on unisex-malleja. Su-malliston pääväri on musta, jonka lisänä on kauniita harmaan ja sinisen sävyjä sekä valkoista. Sisustustekstiileissä käytämme lisäksi pellavan värjäämätöntä, luonnollista sävyä.

Su-mallistossa fiilistellään sunnuntaipäivien hitautta ja rentoutta. Rakennamme mallistoa hartaasti ja ajatuksella; mallisto täydentyy toisiinsa hyvin sopivilla vaatteilla ja asusteilla. Su-vaatekaappi on suunniteltu vastuulliselle kuluttajalle.

 

Pellava on päämateriaalimme

Pellava on luonnonmateriaali joka on miellyttävä päällä: pehmenee pesussa, hengittää, on antibakteerinen eikä ärsytä ihoa. Koska sillä on hyvä lämmönjohtokyky, se on iholla kesällä miellyttävän viileä. Pellava imee itseensä hyvin kosteutta tuntuen silti iholla kuivalta pitkään. Eikä se sähköisty. Pellavan tekstuuri on todella kaunis, kauneimmillaan silloin kun kuidussa on reilummin paksuuseroja ja kudottu pinta on epätasainen. 

Pellava on kasvuolosuhteiltaan vaatimaton kasvi, jonka viljely ei vaadi paljoa lannoitteita eikä torjunta-aineita. Nykytekniikalla pellavan liottaminen kuidun irrottamiseksi ei ole ympäristölle haitallista, ja käyttämiemme sertifioitujen kankaiden värjäysaineet eivät sisällä ihmiselle eikä ympäristölle vaarallisia aineita.

 

Kankaiden alkuperällä on merkitystä

Käytämme suomalaisten kangastukkujen Öko-Tex 100 sertifioituja luonnonmateriaaleja. Pellava on tuotettu EU:n alueella tai Baltian maissa. Merinovilla neulotaan Suomessa. Käyttämämme puuvilla on luomuviljeltyä ja valmistetaan EU:n alueella Etelä-Euroopassa. 
 

Pellavan pesuohje

PESU nurinpäin, 30 asteessa väljästi täytetyssä koneessa. Pellava hylkii likaa ja usein riittää lyhyt ohjelma. Yksittäiset tahrat kannattaa poistaa marseille-saippualla mahdollisimman nopeasti niiden synnyttyä. Liian täysiä koneellisia pestäessä saattaa tulla hankaumia pellavan taitteisiin jotka eivät lähde pois.

KUIVAUS Pellava kuivuu luonnostaan nopeasti. Pellavatuote kannattaa oikoa hyvin ja ripustaa kuivumaan väljästi ja vähin taittein. Oikominen helpottaa myös silitystä. Emme suosittele rumpukuivausta, joka on liian kova käsittely luonnonkuiduille. Vältä myös aurinkokuivausta.

SILITYS kakkosella (max 150C°) nurjalta puolelta. Runsas höyry helpottaa silitystä, samoin suihkupullon käyttö tai hieman kosteana silitys. 

TUULETA usein ja vältä turhaa pesua. Pellavan likaa hylkivien ominaisuuksien vuoksi tuuletus käyttöjen välissä riittää hyvin. Käytössä haalistuneen pellavan voi värjätä uudestaan saman väriseksi. Jos tuotteessa napit, ne kannattaa poistaa värjäämisen ajaksi. Piiloon jäävät napit voi jättää paikoilleen.